čtvrtek 23. června 2011

Wimbledon: den třetí

Včera jsem bohužel viděl pouze pár zápasů, přesněji řečeno jen jedno celé utkání (Venus vs. Kimiko) a několik málo částí zápasu Tomáš Berdych vs. Julien Benneteau, Mathilde Johansson vs. Heather Watson a Flavia Pennetta vs. Irina-Camelia Begu. Na vině je jak včerejší déšť v Londýně, kvůli němuž se program opozdil, tak zejména má večerní návštěva koncertu. Z toho důvodu jsem neviděl ani zápas Petry Kvitové, ale dle ohlasů na tennisforu podala zřejmě velmi slušný výkon.

Potěšující byl postup dvou dalších českých tenistek do druhého kola: Petry Cetkovské (porazila Kristinu Barrois 6:2, 5:7, 6:2) a Andrey Hlaváčkové (rozdrtila Anastasii Rodionovovou 6:1, 6:2). Do druhého kola ve Wimbledonu tak postoupilo celkem sedm českých tenistek (Kvitová, Šafářová, Zakopalová, Strýcová, Benešová (ta ovšem ve 2. kole obdržela brutální výprask od Azarenky -- první set prohrála 0:6 za 15 minut), Cetkovská a Hlaváčková). Co se týče Petry Cetkovské, ze statistik je patrné, že byla daleko aktivnější než Kristina Barrois (zahrála 44 winnerů oproti 8 winnerům Kristiny).

Zápas mezi Kimiko Date-Krumm a Venus Williams byl zatím asi nejlepším utkáním letošního Wimbledonu, Kimiko předváděla skvělý tenis zejména v první setu -- zahrála nejen spoustu báječných winnerů od základní čáry, ale často nabíhala na síť a zaskvěla se celou řadou skvostných volejů či half-volejů. V prvním setu Kimiko úspěšně přestřílela Venus: 26 winnerů oproti 16 (z toho navíc 7 winnerů připadalo na esa). Kimiko přitom letos měla velmi špatnou sezonu, o čemž svědčí i její bilance: 6 výher a 16 proher (včetně proher 2:6, 0:6 s Ivanovičovou v Miami, 2:6, 1:6 s Bartoli v Bruselu a 0:6, 2:6 s Wozniackou na RG). Na trávě ovšem očividně ožila: v Birminghamu sehrála velmi vyrovnaný zápas s pozdější vítězkou Sabinou Lisickou (4:6, 6:7), v Hertongenboschi postoupila do čtvrtfinále. Na to, že jí v září bude již 41 let, úctyhodný výkon.

Sabine Lisicki včera snadno vyhrála nad Sevastovou 6:1, 6:1 a dnes se utká s třetí nasazenou Na Li. Na tento zápas se náramně těším, nepřekvapilo by mě, kdyby Sabine zvítězila, ale za pravděpodobnější považuji, že se bude opakovat podobný scenář jako na RG v zápase se Zvonarevou -- tj. bude to boj, ale Na Li to nakonec těsně zvládne.

Žádné komentáře:

Okomentovat