čtvrtek 16. června 2011

Wimbledon: finální kolo kvalifikace (ženy)

Dnes se hraje závěrečná kolo ženské kvalifikace, vítězky těchto zápasů postoupí do hlavní soutěže. Z hráček, jimž jsem postup přál, mají ještě šanci uspět Marina Erakovic, Irina Falconi, Kristýna Plíšková, Mona Barthel a Aleksandra Wozniak (viz pavouk). 

Kristýna Plíšková včera poměrně hladce porazila  zkušenější a zhruba o sedm a půl let starší Evu Birnerovou (č. 9) 6:3, 6:2. Pokud se nemýlím, Kristýna v celém zápase prohrála své podání pouze jednou, a to hned v první hře. Je to cenné vítězství, neboť Eva má na trávě vcelku slušné výsledky: mimo jiné se jí podařilo již dvakrát úspěšně projít skrz kvalifikaci do hlavní soutěže ve Wimbledonu. V roce 2006 (kdy se dostala do hlavní soutěže  přímo na základě svého postavení na žebříčku) porazila v 1. kole Sofii Arvidsson (tehdy 32. na žebř.) 6:2, 6:4 a ve druhém kole značně vzdorovala i čínské hráčce Zheng Jie (prohrála 6:7(6), 7:5, 3:6), která se  o dva roky poté (2008)  dokázala probojovat až do semifinále Wimbledonu (zvítězila mj. nad  Cibulkovou, Ivanovičovou a Vaidišovou).  

Dnes od 12 hodin změří Kristýna síly s Arinou Rodionovovou (211. na žebř. WTA), mladší sestrou známější Anastasie Rodionovové. Kristýna s Arinou letos již jednou hrála (na antuce v Casablance) a po velkém boji jí podlehla 3:6, 7:6(5), 6:7(3). Tráva Kristýně samozřejmě sedí daleko lépe než antuka, ale na druhé straně i Arina má na trávě slušné výsledky. Minulý týden v Birminghamu porazila Virginii Razzano 6:4, 6:4, poté zdolala i hráčku první světové dvacítky (a loňskou čtvrtfinalistku Wimbledonu) Kaiu Kanepi 6:4, 6:2 a ve 3. kole sebrala i set Magdě Rybárikové (další dva sety ale prohrála 0:6, 1:6). Arina je velmi sympatická dívka (nedávno startovala i na Prague Challengeru na Štvanici), nicméně vítězství přeji pochopitelně Kristýně; bylo by pěkné, kdyby se poprvé probojovala do hlavní soutěže grandslamového turnaje.

Žádné komentáře:

Okomentovat