středa 29. června 2011

Wimbledon (juniorky): úspěchy ve čtyřhře

Bára Krejčíková dnes v dohrávce prohrála s čerstvě patnáctiletou Donnou Vekič z Chorvatska 2:6, 4:6 za 55 minut; potěšující je aspoň to, že dnes ten zápas měl přece jen poněkud vyrovnanější průběh než včera, kdy byl zápas přerušen za stavu 0:4 (dnes to bylo na gamy de facto "pouze" 6:8). Za zmínku stojí, že Barbora si za celý zápas nevypracovala jediný breakbol a při podání soupeřky uhrála jen 9 fiftýnů z 45 (20%). Příští soupeřkou Donny Vekič bude sedmá nasazená Julia Putintseva, což může být velice pozoruhodný zápas.

V soutěži dívek tudíž zůstává již jedna česká zástupkyně, a sice Petra Rohanová. Ta bude hrát svůj zápas proti šesté nasazené  Montserrat Gonzalez z Paraguaye zítra na dvorci č. 16 (druhé utkání v pořadí, začátek od 13:00). Mimochodem, protože předpokládám, že málokdo z čtenářů měl možnost vidět Petru hrát, dávám sem odkaz na video z Petřina zápasu s Irinou Chromačevou z loňského března (Petra prohrála 1:6, 4:6, ale druhý set byl z její strany celkem slušný):




(Pozn: Petra hraje pravou rukou a Irina levou (plus vítězné údery doprovází výkřikem "Allez!" -- ač Ruska, žije a trénuje ve Francii); obě dvě se samozřejmě za poslední rok výrazně zlepšily.)

******

České juniorky byly naproti tomu dnes 100 % úspěšné, pokud jde o čtyřhru. Jesika Malečková se Slovenkou Chantal Škamlovou (nasaz. č. 6) porazily britský pár Sarah Beth Askew / Pippa Horn 7:5, 6:4; Kamila Pavelková s Terezou Smitkovou úspěšně otočily zápas proti žebříčkově výše postaveným soupeřkám -- Eleně-Teodoře Cadar (Rumunsko) a Sofiyi Kovalets (Ukrajina) 6:7(1), 6:3, 6:2; Barbora  Krejčíková s Irinou Chromačevou zvítězily nad velmi silným párem  Kateryna Kozlova (Ukrajina) / Viktoriya Tomova (Bulharsko) 6:4, 6:4; konečně, Klára Fabíková s  Aliaksandrou Sasnovich (Bělorusko) zdolaly Megane Bianco (Švýc.) a Donnu Vekič (Chorvatsko) 7:5, 3:6, 6:4. Čtyřhru měla původně hrát i Petra Rohanová s Indy De Vroome, ale podle všeho ze soutěže odstoupily.

Co se týče soupeřek pro druhé kolo čtyřhry:
  • Pavelková se Smitkovou narazí na pátý nasazený pár Victoria Duval (USA) / Zarah Razafimahatratra (Madagaskar; tamější příjmení jsou opravdu komicky krkolomná, jestli se tato hráčka významněji prosadí mezi ženami, opravdu lituji umpirové rozhodčí a komentátory jejích zápasů, kteří budou muset její jazyk lámající příjmení pravidelně vyslovovat);
  • Šestý nasazený pár Jesika Malečková a Chantal Škamlová se střetnou s Barborou Krejčíkovou a Irinou Chromačevou;
  • Klára Fabíková s  Aliaksandrou Sasnovich změří síly s druhým nasazeným párem Eugenie Bouchard (Kan) / Grace Min (USA) -- pozn: první nasazený pár ze soutěže odstoupil.
 Všechny tyto zápasy se hrají zítra.

 ******

Jinak všechny favoritky dnes své zápasy zvládly, s výjimkou Alison Van Uytvanck (č. 10), které ve vyrovnaném souboji nakonec podlehla Američance Kristě Hardebeck 6:3, 3:6, 4:6 za 1 h 56 min. Tento výsledek však nelze považovat za vyložené překvapení. Z ostatních favoritek se nejvíce "zapotila" třetí nasazená Irina Chromačeva, která porazila Američanku Catherine Harrison 6:4, 6:7(6), 6:2 za 2 h 10 min. Catherine měla celkem čtrnáct breakbolů, ale proměnila pouze dva (14 %), zatímco Irina využila pět z devíti breakbolů (56 %).

Zítřejší osmifinálové zápasy slibují zajímavou podívanou -- střetnou se:

  • Kateryna Kozlova (Ukr., přemožitelka první nasazené Gavrilovové) vs. Victoria Duval (USA, č. 16)
  • Ashleigh Barty (Austr., č. 12) vs. Madison Keys (USA)
  • Indy de Vroome (Niz., vítězka turnaje na trávě v Roehamptonu) vs. Risa Ozaki (Jap., přemožitelka čtvrté nasazené Ons Jabeur z Tunisu)
  • Donna Vekič (Chorvat.; přemožitelka deváté nasazené Jovany Jaksič ze Srbska) ) vs. Julia Putintseva (Rus., č. 7)
  • Eugenie Bouchard (Kan., č. 5) vs. Krista Hardebeck (USA; přemožitelka desáté nasazené Alison Van Uytvanck)
  • Irina Chromačeva (Rus., č. 3) vs. Daneika Borthwick (Brit.)
  • Montserrat Gonzalez (Parag., č. 6) vs. Petra Rohanová
  • Caroline Garcia (Fra., č. 2) vs. Anett Kontaveit (Est., č. 13)

Žádné komentáře:

Okomentovat