čtvrtek 30. června 2011

WImbledon (juniorky): osmifinále a čtyřhra

Dnes se s turnajem rozloučila poslední česká zástupkyně ve dvouhře Petra Rohanová. Ve třetím kole prohrála se šestou nasazenou Montserrat Gonzalez z Paraguaye 3:6, 3:6 za 1 h 07 min. V druhém setu Petra vedla 3:1, ale poté prohrála pět gamů za sebou. Petřina statistika rozhodně není nijak lichotivá: 7 dvojchyb, 4 (!!!) winnery a 21 nevynucených chyb, vlastní podání si udržela pouze dvakrát (z devíti her) a na servisu uhrála toliko 42 % fiftýnů (30 ze 71). Lepší byl Petřin výkon na returnu, neboť při servisu soupeřky uhrála 47 % fiftýnů (29 ze 62) a podání jí prolomila čtyřikrát.

Co se týče dalších osmifinálových zápasů, jediným dnešním překvapením bylo, že Australanka Ashleigh Barty (č. 12) porazila Američanku Madison Keys 6:3, 6:7(5), 6:4. Tento výsledek je překvapivý z toho důvodu, že Madison je celkem ranařka (tvrdý servis i základní údery), které by měla tráva náramně vyhovovat, je o více než rok starší než Ashleigh (únor 1995 vs. duben 1996) a již se pomalu začíná prosazovat i mezi ženami (na žebříčku WTA momentálně zaujímá 417. příčku). V tomto zápase ji však "nespasilo" ani 47 winnerů včetně 15 es.

Ostatní favoritky postoupily do čtvrtfinále; některé poměrně snadno -- Irina Chromačeva (č. 3), Eugenie Bouchard (č. 5), Victoria Duval (č. 16) a Indy De Vroome (ztratila pouze jediný game) --  zatímco jiné musely o poznání více bojovat  -- Caroline Garcia (č. 2), jež porazila Anett Kontaveit z Estonska (č. 13) 6:2, 6:7(5), 6:4 za 1 h 43 min,   a Julia Putintseva (č. 7), jež udolala o rok a půl mladší Donnu Vekič z Chorvatska 2:6, 6:2, 6:3 za 1 h 56 min


V zítřejším čtvrtfinále se tudíž střetnou tyto dvojice:
  • (16) Victoria Duval (USA) vs. (12) Ashleigh Barty (AUS)
  • Indy De Vroome (NED) vs. (7) Julia Putintseva (RUS) 
  • (5) Eugenie Bouchard (CAN) vs. (3) Irina Chromačeva (RUS)
  • (6) Montserrat Gonzalez (PAR) vs. (2) Caroline Garcia (FR)

Zajímavé bude především to, zda se Eugenii Bouchard podaří svou razancí "umlátit" Chromačevu, a dále pak to, jestli se mladičké Holanďance Indy De Vroome podaří zopakovat výkon z Roehamptonu, kde ve finále  Putintsevu porazila 6:4, 6:4.

******

Českým juniorkám se o poznání lépe daří ve čtyřhře, neboť ve čtvrtfinále máme hned tři české zástupkyně. Tereza Smitková s Kamilou Pavelkovou porazily pátý nasazený pár Victoria Duval (USA) / Zarah Razafimahatratra (Madagaskar) 6:3, 6:3. Ve čtvrtfinále se střetnou s dvojicí Demi Schuurs (NED) / Hao Cheng Tang (CHN). Demi Schuurs letos ve čtyřhře vyhrála Australian Open (spolu s Ann-Sophie Mestach) a dostala se až do finále Roland Garros (spolu s Ruskou Viktorií Kan).

Barbora Krejčíková s Irinou Chromačevou porazily šestý nasazený pár Jesika Malečková (CZE) / Chantal Škamlová (SVK) 6:3, 6:1 a ve čtvrtfinále narazí na Američanky Lauren Herring a Madison Keys, které rozdrtily třetí nasazený pár Anett Kontaveit (EST) / Barbara Haas (AUT) 6:1, 6:0.

Neuspěly ovšem Klára Fabíková s Běloruskou Aliaksandrou Sasnovich, neboť podlehly druhému nasazenému páru  Eugenie Bouchard (CAN) / Grace Min (USA) 3:6, 3:6.

Žádné komentáře:

Okomentovat